Burgas Game Jam: Незабравимо преживяване за гейминг ентусиасти

От 26 до 28 януари в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ се проведе Burgas Game Jam, част от Global Game Jam. Това e най-голямата образователна Game Jam инициатива-хакатон в света. Всяка година, през последния уикенд на януари, на различни локации по света (над 800) се събират на едно място  талантливи гейм ентусиасти, дизайнери, програмисти и любители на игрите без опит в създаването им, за да дадат най-доброто от себе си за 48 часа и създадат нова игра.

Нашите ученици също бяха част от събитието! To няма състезателен характер, но всички ученици демонстрираха страхотна екипна работа и създадоха невероятни и забавни игри! Част от участниците на събитието са и ученици от групата по занимания по интереси "Разработка на игри" на ПГЕЕ "Константин Фотинов".

Организаторите надминаха себе си, като предоставиха редица ресурси и подкрепа, за да осигурят безпроблемно и приятно преживяване за всички участници. 
Всеки участник получи висококачествена тениска от известна марка спортни облекла, което придаде на събитието нотка на професионализъм. Присъствието на професионалисти от бранша като ментори беше безценно, предлагайки насоки, които значително подобриха крайния резултат. 
Всички участници в събитието бяха зарадвани с грижовни подаръци, сред които книги и комикси от местната библиотека, календар със забавни предизвикателства, пъзел и ретро снимки на Бургас.

Burgas Game Jam бе нещо повече от събитие; той беше празник на творчеството, ученето и общността. Стремежът на организаторите да го превърнат в специално преживяване личеше във всеки детайл. За нашите ученици това беше незабравимо приключение, което не само подобри уменията им, но и ги остави в нетърпеливо очакване на Burgas Game Jam 2025!