Голям успех за ПГЕЕ на RoboChallenge Burgas 2024

Община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас и фирма "ТехноЛогика" проведоха състезание Robo challenge Burgas за ученици от 8 - 12 клас. Подкрепа осъществиха и фирма "Мусала софт".

На официалното откриване присъстваха проф. д-р Христо Бозов, дм- ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, проф. д-р Ирена Марковска- зам. ректор по качество на обучение, акредитацията и кадрите, проф. Сотир Сотиров- ръководител на лаборатория по интелигентни системи и Михаил Ненов- зам.-кмет по „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ в Община Бургас.

Учениците на ПГЕЕ се представиха блестящо, благодарение на подготовката си, която получиха по време на часовете в училище и в съвместното занимание по интереси на тема “Роботика”, организирано в базата на лабораторията по интелигентни системи на Университет “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Бургас с преподавател г-н Кирилл Алексеев.

Състезанието се проведе в три категории - “мини сумо”, “следене на линия” и “състезание за лего роботи”, като във всяка от тях участваха по няколко отбора от наши ученици от професия “Програмист на роботи”. В категория “мини сумо” нашите ученици спечелиха второ място, в категория “следене на линия” нашите ученици спечелиха първо, второ и трето място, в категория “състезание за лего роботи” нашите ученици отново спечелиха първо, второ и трето място.

Учениците бяха наградени от организаторите на състезанието и представители на ИТ индустрията.