Иновации в действие

Обмяна на опит: Иновации в преподаването!

Четири професионални гимназии обмениха добри практики на тема „Иновативни методи на преподаване“ по Национална програма „Иновации в действие“.

В периода от 29 - 31 март 2023 г. Гимназията посрещна ученици и учители от Варненска Морска Гимназия „Свети Николай Чудотворец“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ гр.Кърджали и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ гр.Велико Търново. Обсъждахме с тях иновативните методи на преподаване и развитието на STEM технологии. Показахме им работилниците и лабораториите. Бяха свидетели на представени проекти от наши ученици в областта на програмирането и роботиката. Направихме демонстрация на хидравличен асансьор, монтиран по проект "Подкрепа за дуалната система на обучение".

Целта на националната програма „Иновации в действие“ е да се популяризират и разпространяват успешните иновации, да се подпомогне въвеждането на нови образователни продукти и да се създаде мрежа от иновативни училища за споделяне на опит. Нашата гимназия вече четири години работи по НП „Иновации в действие“ и освен, че постигаме целите на програмата, създаваме нови приятелства. Училищата, с които до сега сме се срещали, остават наши партньори и приятели.