Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности

IV Ученически гвардейски отряд при ПГЕЕ „Константин Фотинов“, г-жа Павлина Градишка – дирекор на гимназията,  г-н Николай Драгиев и г-н Петър Бакалов имаха удоволствието да се срещнат с посланика на Черна гора в България г-жа Йелена Филипович-Стоянов.

ПГЕЕ представи клип, посветен на участието на младежите от гимназията в проект по програма Еразъм+.

Събитието се състоя в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ Бургас като специален гост бе г-жа Петя Петрова, началник на РУО - Бургас. Срещата се осъществи по проекти на Асоциация „Докосни дъгата” и Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ с председател г-жа Денислава Ангелова, съвместно с Н. Пр. Йелена Филипович-Стоянов, посланик на Черна гора в България. На младите гвардейци бе представена инициативата – Менторска програма под надслов „Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности“.

Основната цел на Програмата ще бъде да вдъхновява и насърчава хилядите младежи, с които Асоциацията и Сдружението работят, чрез ежемесечни срещи с младите хора на България. Менторската програма предвижда още чрез видеовръзка на младежите да бъдат поставяни различни цели и задачи за собствено самоусъвършенстване и придобиване на нови умения, които те да изпълняват. Освен по време на ежемесечните срещи, Н. Пр. Йелена Филипович-Стоянов ще работи и онлайн с младежите. Следващото събитие по Менторската програма под надслов „Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности“ ще се проведе през февруари в Пловдив.

Менторската програма ще бъде реализирана като съвместна инициатива с продължителност до м. април 2024 г., като в периода на пролетната ваканция на учениците в България – през м. април, избрани участници ще посетят Черна гора с цел обмен на културни практики и традиции.