ОБУЧЕНИЕ ЗА МЕНТОРИ ПО ОБЩИНСКАТА ПРОГРАМА „МЛАДИ УЧИТЕЛИ“

Новите учители имат нужда от качествена подкрепа.

Техните наставници също.

В началото на февруари в Международен конгресен център - Бургас, екипът от фондация „Заедно в час“ проведе обучение, което даде старта на програма „Млади учители“ на Община Бургас.

Участваха учители - наставници от 24 училища в гр. Бургас, работещи с г-жа Василия Свилева и г-жа Благовеста Попова, главни експерти в Община Бургас. Целта на програмата е подкрепа и задържане в професията на новоназначените учители чрез ефективна работа с училищен ментор. От Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ в обучението се включиха инж. Недка Шопова – главен учител и преподавател по електротехника и енергетика и Таня Попова – учител по български език и литература.

Обучението беше открито от г-н Михаил Ненов, заместник-кмет по „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“, и г-жа Петя Петрова, началник на Регионално управление на образованието - Бургас, които подчертаха важността на нуждата от ефективна професионална подкрепа на новоназначените педагогически специалисти и изключително необходимата роля на училищния ментор.