ПГЕЕ – ЧАСТ ОТ УЧИЛИЩНА ТЕЛЕРИК АКАДЕМИЯ

17 училища, сред които и ПГЕЕ „К.Фотинов“, работят успешно с програмите на Училищна Телерик Академия, като само през тази учебна година се обучават над 1500 бургаски ученици от общо 2000 в страната. По време на организирано събитие за резултатите и постигнатите до момента успехи от проекта за повишаване на дигиталната грамотност на бургаските ученици бяха отличени първите 17 училища, които въведоха съвместната програма на Община Бургас и Училищна Телерик Академия.

„Бургас се превърна е в най-големия партньор на Училищна Телерик Академия в рамките на цялата страна, защото повече от половината деца и обучители са от нашата община. Тази година решихме да вземем мерки, които да осигурят равен достъп на всички деца от община Бургас. Всяко дете, което иска да се занимава с дигитални науки, да има достъп до програмата. Благодаря и на директорите, които се присъединиха към инициативата. Телерик Академия ще подготвят максимално добре обучителите, така че децата ни да получат конкурентни знания, защото програмата е съобразена с всички новости в дигиталното образование в света“, сподели кметът Димитър Николов.

От следващата учебна година всички 55 училища в Бургас ще повишават дигитална грамотност на своите ученици с готови обучителни програми на Училищна Телерик Академия. Това споделиха кметът на града Димитър Николов и изпълнителният директор на Училищна Телерик Академия Петър Шарков.  „Новата програма се нарича„Устойчив свят", а се надявам догодина да имаме и програма за изкуствен интелект“, каза Шарков. Амбицията на екипа му е до три години платформата да има повече от 30 програми за различните възрастови групи.