Регионален технологичен форум "Инженери в действие" гр. Пловдив

Вторият Регионален технологичен форум "Инженери в действие" (25-26 ноември 2023г.) , провел се по време на първия пловдивски фестивал „Красива наука“, привлече стотици ентусиасти от България и над 50 участници от различни учебни заведения.

Специално признание получиха учителите-ръководители на  гимназиални отбори, сред които особено се отличи нашият колега Кирилл Алексеев, чийто отбор завоюва I-во място с идеен проект в направление „Лего-роборика“.

Форумът подчерта ролята на технологичното образование и събра общността по време на Първия пловдивски фестивал на науката. Участниците активно се ангажираха в технологичната си подготовка, подобрявайки текущите си проекти и развивайки концепциите си за следващото издание на форума. Обменът на идеи, опит и методика между учители, ученици и работодатели представляваше ключов момент, който ще подпомогне развитието на технологиите, роботиката, електрониката и свързаните професии в страната.

Организаторите изразиха удовлетворение от растежа на интереса и участието във форума. Направлението Лего роботика бе успешно оглавено от състезателите от екип GooseSoft от ПГЕЕ "Константин Фотинов" гр. Бургас.