Конкурси и състезания

ПЪРВО МЯСТО ЗА ИВАЙЛО ЯНЕВ ОТ СЕДМИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА И ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА

Ивайло Янев ученик от 8 г клас спечели първо място в Седмия национален конкурс за рисунка и литературна творба, посветен на 144 години от Освобождението на България от османско робство. Той е отличен в раздел „Проза” – ученици VIII клас, за творбата си „Да помним нашите герои”. Поощтрителна награда заслужи и Милен Добрев от същия клас в раздел „Изобразително изкуство“. Грамота за високо педагогическо майсторство получи и техният преподавател по български език г-жа Таня Попова.

онкурсът се организира от Община Бургас и Народно читалище „Фар – 1946“– Бургас и е поле за изява на творческите способности на родолюбивите българчета. Участваха над 500 автори на възраст от 5 до 18 години от цялата страна, като имаше силно представяне и на деца от българското училище в Париж, Франция.

 



Конкурс Младежко техническо творчество - 10-11 ноември 2020 гр.Горна Оряховица. Отличили се ученици: Ангел Ангелов и Йован Атанасов от 12 клас - сребърен медал.

https://chernomorie-bg.com/post/uchenici-ot-pgee-sas-srebaren-medal-ot-nacionalno-sastezanie-2181


На 15.06.2019 г. в НДК- София се проведе финалния кръг на състезанието по легороботика по програма „Роботика за България“, организирано от фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Подготовката за състезанието започна през декември 2018 г. и се състоя в изпълнение на 3 задания, след които имаше представяне и класация.

Отбор „Рубик“с Алекс Холасян от IX г клас, Янко Андонов от VIII б от клас, Мартин Манолов от VIII г клас, Христо Денчев от VIII г клас и Теодор Генов от VIII г клас се класира за финала.

От 30 отбора в дивизия В - начинаещи, отбор „Рубик“ успя да завоюва 1 място за рободизайн, 1 място за проект „Спяща каска“ и 2 място за робоигра. Така отборът завоюва шампионската титла в дивизията.

Ръководители на отборите са Стоянка Джигарова и Маргарита Станева.


Състезание - хакатон в Бургаски свободен университет, 20 и 21 октомври 2018. Линк


"Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас"

Бургас Game Jam 2017