Домакинство на обмяна на иновативни педагогически практики между професионални гимназии от областите Бургас, Стара Загора, Хасково и Сливен

На 25.04.2024 г. се проведе заключителната визита за представяне на иновативни педагогически практики между училища, осъществяващи професионално образование и обучение от областите Бургас, Стара Загора, Хасково и Сливен. Събитието бе открито от г-жа Петя Петрова – началник на РУО-Бургас, на което
присъстваха и г-жа Лиляна Иванова - началник отдел на отдел ОМДК, г-жа Стелиана Сашева - началник отдел на АПФСИО и експерти от РУО-Бургас.
В Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – град Бургас бе представено практическо обучение в реална работна среда с участието на наставници и ученици от професия „Техник по транспортна техника“, специалности „Автотранспортна техника“ и „Автомобилна мехатроника“, както и бинарен урок „Материали и заготовки“ и УП – Стругарство на тема: „Стругарски ножове – видове, геометрия и центроване“ с участието на ученици от IX клас.
В Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ – град Бургас гостите присъстваха на комбиниран урок по програмиране и български език на тема „Софтуер за състезания по бързопис, диктовка и проверка на правопис“ с ученици от XI клас - професия „Приложен програмист“, специалност „Приложно програмиране“.
В Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ – град Бургас се проведе дискусия с поетите и писатели Динко Динков и Яна Вълчева относно творчеството и образованието в епохата на изкуствения интелект.
С любезното съдействие на Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“, град Несебър и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, град Поморие за присъстващите бе предоставен кетъринг. Събитието цели да стимулира обмяната на опит, да провокира смислени дискусии и да представи нови възможности за справяне с предизвикателствата, които срещат училища, учители и ученици.